Oude Zoran: Een bijzondere man

Sasha en Zoran ontmoeten elkaar tijdens een reddingsactie waarin uiteraard een hond betrokken was. De liefde voor dieren bracht de 2 samen: Sasha had in die tijd een vriend nodig, dakloze Zoran zocht naar zingeving en betekenis in zijn eenzame leven. en de honden…. die waren blij de beide mannen te hebben 🐶
Sasha vond een stuk niemandsland midden in de stad, met wat barakken erop. Dat werd omheind en Zoran ging er wonen: voor een klein salaris zorgde hij er voor de honden. Eindelijk waren de honden die ze vonden veilig en geborgen van straat! (Vroeger en ook nu nog worden zwerfhonden gevangen en op de meest erge manieren om het leven gebracht.)

Al snel echter kwamen er meer honden en overal meer aanvragen: Zoran’s plaats werd te klein. Na weken zoeken vond Sasha een verlaten manege. Weken lang werkten Sasha en Zoran samen, geholpen door de honden, schouder aan schouder, pootje aan pootje: zo kwam er een omheining, werd het beschadigde dak hersteld en werden er binnenkennels voor 70 honden gebouwd, werkend met materialen die ze vonden! Zonder hulp van iemand, zorgden zij beiden, Sasha en Zoran voor de kwetsbare honden.

Pas veel later kwam er wat hulp en groeide deze geïmproviseerde shelter uit tot wat het nu is. Nog steeds geïmproviseerd overigens. En oude Zoran? Na 11 jaar woont hij nog steeds in een zijn barak, een huisje van platen, omringd door de zwaksten in de maatschappij. En bouwt hij nog steeds speeltjes, of hondenhuisjes met de materialen die hij vindt. Bij hem worden nu de oude honden onder gebracht, die het grote geweld in het grote asiel niet meer aankunnen.