Ontworming 2019

Tijdens ons verblijf in april 2019 in Servië kochten we de ontworming ter plaatse. Hoewel de weergoden ons zeker in het begin niet gunstig gezind waren, konden we in 2 dagen de grootste groep honden allemaal ontvlooien, ontwormen en oortjes en pootjes checken.
Ontwormen van 750 honden… Hoe weet je nog wie gedaan is en wie niet???? Een vraag die we nogal eens krijgen. Eerlijk toegegeven, het 1ste jaar (lang geleden) zaten we te knoeien met pen en papier om de namen te noteren: “Is deze al gedaan?? … euh….” terwijl werd er koortsachtig gezocht en gebladerd in het schriftje… een hopeloze zaak. Sindsdien zijn we véél wijzer geworden en krijgen de honden een kleurtje met een niet-giftige markeerstift (het kleurtje verdwijnt na een paar dagen). Ook de markeerstiften kregen we cadeau van een supporter van onze vzw – waarvoor grote dank!