De warmste week – Mariawende

Vandaag gingen we namelijk terug naar mijn vroegere school, afgestudeerd in 1984 (jawel), deed het hééél raar om in het gezelschap van onze Olja en Serge naar Mariawende school af te zakken in Sint-Kruis/Brugge.

Geen angst voor de directeur echter, geen spanning wegens lessen niet geleerd, want Olja opende de deuren van de leraarskamer en de klas. In het kader van de Warmste Week werd namelijk VZW Dog Happiness gekozen om ons voor te stellen.

Bouwkampgenoot Serge had een mooie powerpoint voorbereid en Miss Olja, wel, die probeerde elke leerling te begroeten en te danken voor hun keuze.

Olja is – het levende bewijs van hoe het niet moet, en hoe het wel kan.  Olja in Servië gevonden als een levend skelet. Nu een crème van een hond die maar wat graag met al de kinderen wou kennismaken.

Een heel leuke dag, met als kers op de taart, de verrassing dat de kinderen wel 350€ ingezameld hadden voor Sasha’s shelter – via De Warmste Week.

We werden er stil van, en ook wel ontroerd. De gemeende interesse in afkeer van dierenleed, wel, het geeft ons goede hoop !

We danken weerom alle leerlingen en iedereen die dit mogelijk maakte om voor Dog Happiness te kiezen ! Samen proberen we de wereld hier en daar een beetje beter te maken.

Eens de Warmste Week is afgelopen, volgt uiteraard nog een update waar de centjes voor gebruikt zullen worden.

Ingrid