Onvlooing 2018

Op 1 april vertrokken enkele leden van onze vzw en partnerorganisaties (ludiek de “Anti-vlo-brigade” genaamd) naar het asiel van Sasha: voor een jaarlijks bezoek, voor een stand van zaken maar ook en vooral om te helpen!  Belangrijkste doel van deze reis was alle honden in het asiel te behandelen tegen parasieten (vlooien en teken), een hele klus.  Ook oorinfecties zijn een hardnekkig probleem en ook dat zal aangepakt worden om blijvende gehoorschade te voorkomen.

We deden een oproep via onze website en Facebook om ons zoveel mogelijk producten te bezorgen (ook vervallen) en/of ons te helpen met financiële steun.  De respons was overweldigend! Van diverse organisaties, dierenartsen en dierenvrienden kregen we producten aangeleverd!  Er werd gesorteerd en geteld: we moesten nog slechts 96 pipetten bijkopen !!  Dat deden we met het gedoneerde geld voor medische verzorging (we mochten 716€euro ontvangen).  We kochten ook 18 stuks medicatie voor de oorinfecties.  Totale kost van de aangekochte producten: 619€.  Het resterend bedrag blijft op project “medische verzorging” staan voor eventuele andere noodzakelijke tussenkomsten of een volgende anti-parasieten-behandeling want éénmalig is sowieso onvoldoende: ieder van jullie die een hond(en) heeft, weet dat dat minstens om de 3 maanden moet gebeuren in niet-besmette omgevingen.

We blijven dus permanent op zoek naar producten tegen parasieten!!  Helpen kan door aan je dierenarts te vragen of hij producten op of over vervaldatum heeft en ons deze te bezorgen.  Helpen kan ook door giften over te maken voor medische verzorging (IBAN BE22 0018 1853 1647 of PayPal:  info@dog-happiness-be.net).