Bouwkamp 1

Het 1ste bouwkamp was een privé-initiatief van Ingrid, mede-oprichtster van onze vzw. Omdat het aantal honden in het asiel sterk gestegen was, waren extra kennels nodig om de honden ‘s nachts te kunnen scheiden. Ondanks de broeiende temperaturen (tussen 34°C tot 42°C !) ging de bouwploeg gezwind aan het werk.

Eerst werden de grote materialen naar de plaats gebracht waar de kennels moeten gebouwd worden: hout en asbestplaten (jawel… is ginder nog toegelaten, betaalbaar én beschikbaar).

Maar toen de ploeg aan de slag wilde gaan, bleek dat er niet genoeg klein materiaal en werktuigen aanwezig waren: slechts 1 boor, 1 zaag en 25 (!) vijzen. Dus zag het bouwteam zich genoodzaakt om een Doe-Het-Zelf- zaak te vinden en de materialen aan te kopen.

Maar hoe leg je in het Servisch uit wat je dringend nodig hebt? Ook daar wist het team wel een oplossing op.

Met veel gezweet en gezwoeg, maar dankzij 650 honden als supporters, werden tijdens die 1ste week in augustus 8 extra hondenkennels gebouwd van 6,5 x 2,5m